Dining

Rapujuhlat kruunaavat syksyn!

On taas loppukesän ikimuistoisimpien kekkereiden aika! Rapujuhlia vietetään perinteisesti elo- syyskuussa, rapukauden aikaan. Mikä olisikaan maukkaampi tapa ottaa vastaan tunnelmalliset syysillat, kuin kerätä ystävät yhden pöydän ympärille nauttimaan hyvästä ruoasta ja ehkä illan mittaan sitäkin paremmasta seurasta?

Järjestämme rapujuhlia Finnjävelissä, Pastiksessa ja Sue Ellenin viinikellarissa. Kekkereihin varataan aina oma erillinen kabinettitila seurueelle. Kabinetin suojassa kelpaa kajauttaa rauhassa snapsilauluja. Lisäksi oma eristetty tila sopii näin korona-aikaan sellaisillekin, jotka eivät voi tai halua lähteä julkisempiin tiloihin. Juhlia varten teemme rapukatteen rapukaulureineen ja -veitsineen. Rapulauluvihot kuuluvat ilman muuta mukaan! Alla lisätietoja kunkin ravintolan mahdollisuuksista:

Finnjävelin kabinetti

Finnjävel Sali lainaa seinänaapurin Salongin kabinettia rapujuhlia varten, ja kekkerit ovatkin järjestettävissä siellä Salin aukioloaikojen mukaisesti tiistaista lauantaihin klo 17.00 alkaen. Kabinettiin mahtuu mukavasti 10, tarvittaessa jopa 12 juhlijaa. Tyylikkäässä tilassa herkutellaan seuraavanlaista kotimaisia loppukesän makuja ylistävää kokonaisuutta:

MENU

Hernekeittoa tuoreista herneistä ja hapankermaa
***
Ravut päivän hintaan paahtoleivän, tillin ja sitruunan kera
***
Savustettua siikaa ja kanttarellimuhenosta
***
Mustikkapiirakkaa ja piimäjäätelöä

45€ + ravut päivän hintaan / suosittelemme 5-10 rapua/henkilö

Viinikellari Eteläranta 16

Sue Ellen ravintolan yhteydessä sijaitsee upea punatiiliholvinen viinikellari, jonka sisältä eivät suuremmankaan rapujuhlaporukan laulut kuulu muiden korviin: tilan pitkän pöydän ääreen mahtuu jopa 30 ruokailijaa. Tila on varattavissa rapujuhliin tiistaista lauantaihin klo 16.30 alkaen. Viinikellarin rapumenu näyttää tältä:

MENU

Alkuruuaksi täplä- tai jokirapuja päivän hintaan tarjottuna paahdetulla vaalealla leivällä voin ja tillin kera
****
Grillattua härän flank steak, kesän vihanneksia ja Bourbon-maustevoita
****
Piimäpannacottaa ja tuoreita marjoja

38,90€/hlö/pers + ravut päivän hintaan/ suosittelemme 5-10 rapua/henkilö

Pastiksen Le Petit Pastis -kabinetti

Pastiksen viihtyisä “pikku-Pariisi” sopii maksimissaan 16 hengen rapujuhliin. Ranskalaista keittiötä mukailevan rapumenun voi valita kahdesta vaihtoehdosta:

MENU I

Rapuja (n.10–11 cm) päivän hintaan talon levitteen, paahtoleivän sekä tillin kera
*
Päivän kalasaalis, grillattua porkkanaa ja rakuunavoikastiketta
TAI
Ankaa Vendéestä, paahdettua broccoliniä ja kermaista Chasseur-kastiketta
*
Crépes au Citron ja marinoituja marjoja

40€+ravut päivän hintaan / suosittelemme 6-10 rapua per henkilö

MENU II

Ajo Blanco, rypäleitä ja paahdettua mantelia
*
Rapuja (n.10–11 cm) päivän hintaan talon levitteen, paahtoleivän sekä tillin kera
*
Päivän kalasaalis, grillattua porkkanaa tai rakuunavoikastiketta
TAI
Ankaa Vendé, paahdettua broccoliniä ja kermaista Chasseur-kastiketta
*
Crépes au Citron ja marinoituja marjoja

48€+ravut päivän hintaan / suosittelemme 6-10 rapua per henkilö

 

Rapujen hinnat riippuvat lajista (täplä- vai jokirapu) ja koosta (10-12cm). Päivän hinta vaihtelee, pienintä täplärapua on kuitenkin saanut alkaen 3,90€/kpl.

Missä sinä haluaisit juhlistaa kesän taittumista syksyyn? Tiedustele mieluista tilaa TÄÄLTÄ ja suunnitellaan syksyn parhaat bileet!

Dining

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment