On taas loppukesän ikimuistoisimpien kekkereiden aika! Rapujuhlia vietetään perinteisesti elo- syyskuussa, rapukauden aikaan. Mikä olisikaan maukkaampi tapa ottaa vastaan tunnelmalliset syysillat, kuin kerätä ystävät yhden pöydän ympärille nauttimaan hyvästä ruoasta ja ehkä illan mittaan sitäkin paremmasta seurasta?
Järjestämme rapujuhlia Finnjävelissä, Pastiksessa ja Sue Ellenin viinikellarissa. Kekkereihin varataan aina oma erillinen kabinettitila seurueelle. Kabinetin suojassa kelpaa kajauttaa rauhassa snapsilauluja. Lisäksi oma eristetty tila sopii näin korona-aikaan sellaisillekin, jotka eivät voi tai halua lähteä julkisempiin tiloihin. Juhlia varten teemme rapukatteen rapukaulureineen ja -veitsineen. Rapulauluvihot kuuluvat ilman muuta mukaan! Alla lisätietoja kunkin ravintolan mahdollisuuksista:
Finnjävelin kabinetti
Finnjävel Sali lainaa seinänaapurin Salongin kabinettia rapujuhlia varten, ja kekkerit ovatkin järjestettävissä siellä Salin aukioloaikojen mukaisesti tiistaista lauantaihin klo 17.00 alkaen. Kabinettiin mahtuu mukavasti 10, tarvittaessa jopa 12 juhlijaa. Tyylikkäässä tilassa herkutellaan seuraavanlaista kotimaisia loppukesän makuja ylistävää kokonaisuutta:
MENU
Hernekeittoa tuoreista herneistä ja hapankermaa
***
Ravut päivän hintaan paahtoleivän, tillin ja sitruunan kera
***
Savustettua siikaa ja kanttarellimuhenosta
***
Mustikkapiirakkaa ja piimäjäätelöä
45€ + ravut päivän hintaan / suosittelemme 5-10 rapua/henkilö
Viinikellari Eteläranta 16
Sue Ellen ravintolan yhteydessä sijaitsee upea punatiiliholvinen viinikellari, jonka sisältä eivät suuremmankaan rapujuhlaporukan laulut kuulu muiden korviin: tilan pitkän pöydän ääreen mahtuu jopa 30 ruokailijaa. Tila on varattavissa rapujuhliin tiistaista lauantaihin klo 16.30 alkaen. Viinikellarin rapumenu näyttää tältä:
MENU
Alkuruuaksi täplä- tai jokirapuja päivän hintaan tarjottuna paahdetulla vaalealla leivällä voin ja tillin kera
****
Grillattua härän flank steak, kesän vihanneksia ja Bourbon-maustevoita
****
Piimäpannacottaa ja tuoreita marjoja
38,90€/hlö/pers + ravut päivän hintaan/ suosittelemme 5-10 rapua/henkilö
Pastiksen Le Petit Pastis -kabinetti
Pastiksen viihtyisä ”pikku-Pariisi” sopii maksimissaan 16 hengen rapujuhliin. Ranskalaista keittiötä mukailevan rapumenun voi valita kahdesta vaihtoehdosta:
MENU I
Rapuja (n.10–11 cm) päivän hintaan talon levitteen, paahtoleivän sekä tillin kera
*
Päivän kalasaalis, grillattua porkkanaa ja rakuunavoikastiketta
TAI
Ankaa Vendéestä, paahdettua broccoliniä ja kermaista Chasseur-kastiketta
*
Crépes au Citron ja marinoituja marjoja
40€+ravut päivän hintaan / suosittelemme 6-10 rapua per henkilö
MENU II
Ajo Blanco, rypäleitä ja paahdettua mantelia
*
Rapuja (n.10–11 cm) päivän hintaan talon levitteen, paahtoleivän sekä tillin kera
*
Päivän kalasaalis, grillattua porkkanaa tai rakuunavoikastiketta
TAI
Ankaa Vendé, paahdettua broccoliniä ja kermaista Chasseur-kastiketta
*
Crépes au Citron ja marinoituja marjoja
48€+ravut päivän hintaan / suosittelemme 6-10 rapua per henkilö
Rapujen hinnat riippuvat lajista (täplä- vai jokirapu) ja koosta (10-12cm). Päivän hinta vaihtelee, pienintä täplärapua on kuitenkin saanut alkaen 3,90€/kpl.
Missä sinä haluaisit juhlistaa kesän taittumista syksyyn? Tiedustele mieluista tilaa TÄÄLTÄ ja suunnitellaan syksyn parhaat bileet!
Keep on writing, great job!
Feel free to visit my site: Foster Currier